Glasbewassing

Afhankelijk van het type woning, de ramen en de hoogte wassen wij uw ramen op de op de traditionele manier of met de telescoopsteel.

Tarieven op aanvraag

Boeidelen reinigen (de houten of Trespa dak omlijsting)

Het reinigen van boeiboorden en onderstekken, behoort ook tot onze werkzaamheden. Deze kunnen door milieuverontreiniging, spinnenaanwas, vogelpoep en omgevingsvuil erg vies worden.

Het vuil trekt in het houtwerk waardoor u eerder een schilder moet raadplegen om de boeiboorden weer in nieuwstaat te krijgen. Natuurlijk ontkomt u er niet aan om eens in de zoveel jaar uw dak omlijstingen opnieuw te schilderen; maar door deze regelmatig, minimaal 1x per jaar te reinigen stelt u deze schilderwerkzaamheden enkele jaren uit. Bovendien zijn de kosten voor de reiniging een fractie van de schilders kosten. Op termijn bent u dus stukken voordeliger uit.

 

Tarieven op aanvraag 

Zonnepanelen reinigen

De meeste zonnepanelen worden verkocht als onderhoudsvrij, maar toch is het reinigen van uw zonnepanelen geen overbodige luxe. Ondanks de speciale coating die aangebracht is op de panelen kan er toch vervuiling ontstaan op de zonnepanelen. Hierdoor kan een flink rendementsverlies optreden dat kan oplopen tot wel 7% op jaarbasis. Zonder professionele reiniging kan dit zelfs oplopen tot ruim 20% rendementsverlies in 3 jaar tijd.

Zonnepanelen raken voornamelijk verontreinigd door:

 

  • Vogelpoep
  • Atmosferische vervuiling (roet en fijnstof)
  • Algen
  • Zoutaanslag (vooral in kustgebieden)
  • Bladeren en takken van bomen

 

Voordelen van het jaarlijks reinigen van zonnepanelen:

 

  • Maximaal rendement
  • Minder kans op ingebrand vuil (hotspots)
  • Het op tijd signaleren van eventuele schade aan de panelen
  • De reinigingskosten verdienen zichzelf terug, al vanaf 1% rendementsverlies

 

De beste tijd van het jaar voor onderhoud

Het is aan te raden om uw zonnepanelen tenminste 1 keer per jaar, vlak voor het voorjaar schoon te laten maken. In de lente en de zomer zijn er verreweg de meeste zonuren, waardoor u in deze periode meer profiteert van een verhoogd rendement.

 

Tarieven

t/m 10 zonnepanelen – € 3,50 per paneel

tussen 10 en 25 zonnepanelen – € 3,00 per paneel

meer dan 25 zonnepanelen – € 2,50 per paneel

 

Deze prijzen zijn gebaseerd op het eens per jaar laten reinigen van de zonnepanelen.

Wilt u het eenmalig laten schoonmaken dan zal hier 0,50 cent per paneel bij komen.

 

Wilt u gebruik maken van deze diensten, dan kunt u contact opnemen en uw gegevens en het aantal zonnepanelen dat u heeft doorgeven.