Zonnepanelen reinigen

De meeste zonnepanelen worden verkocht als onderhoudsvrij, maar toch is het reinigen van uw zonnepanelen geen overbodige luxe. Ondanks de speciale coating die aangebracht is op de panelen kan er toch vervuiling ontstaan op de zonnepanelen. Hierdoor kan een flink rendementsverlies optreden dat kan oplopen tot wel 7% op jaarbasis. Zonder professionele reiniging kan dit zelfs oplopen tot ruim 20% rendementsverlies in 3 jaar tijd.

Zonnepanelen raken voornamelijk verontreinigd door:

  • Vogelpoep
  • Atmosferische vervuiling (roet en fijnstof)
  • Algen
  • Zoutaanslag (vooral in kustgebieden)
  • Bladeren en takken van bomen

 

Voordelen van het jaarlijks reinigen van zonnepanelen: 

  • Maximaal rendement
  • Minder kans op ingebrand vuil (hotspots)
  • Het op tijd signaleren van eventuele schade aan de panelen
  • De reinigingskosten verdienen zichzelf terug, al vanaf 1% rendementsverlies

 

De beste tijd van het jaar voor onderhoud 

Het is aan te raden om uw zonnepanelen tenminste 1 keer per jaar, vlak voor het voorjaar schoon te laten maken. In de lente en de zomer zijn er verreweg de meeste zonuren, waardoor u in deze periode meer profiteert van een verhoogd rendement.

Hoe gaan we te werk?

Wij reinigen uw zonnepanelen met een speciaal voor zonnepanelen ontworpen, extra zachte borstel met sproeisysteem voorzien van osmosewater.

Wat is osmosewater?

Osmosewater wordt ook wel gedemineraliseerd water genoemd en is water in zijn puurste vorm. Het is namelijk vrij van kalk, lood, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling. Osmosewater is om die reden erg puur en laat daarom geen strepen of vlekken achter. Dit pure water is ook in staat om goed door te dringen in het oppervlak. Op deze manier wordt het reinigen van bepaalde objecten een stuk fijner, aangezien het een mooi resultaat geeft. Zo is osmosewater uitermate geschikt om allerlei materialen en objecten schoon te maken, maar wordt het ook veel toegepast  in aquariums en vijvers. Osmosewater wordt om zijn pure vorm ook gebruikt voor  de verzorging van planten.

Tarieven
t/m 10 zonnepanelen € 4,00 per paneel
tussen 10 en 25 zonnepanelen € 3,50 per paneel
meer dan 25 zonnepanelen € 3,00 per paneel

 

Deze prijzen zijn gebaseerd op het jaarlijks door ons laten reinigen van de zonnepanelen.

Wilt u uw zonnepanelen slechts eenmalig laten reinigen dan rekenen wij € 1.00 per paneel extra.

Interesse? Vult u dan op het contact formulier in om hoeveel zonnepanelen het gaat en of u jaarlijks of eenmalig de panelen gereinigd wilt hebben.